Az állattartó telepek létesítésénél az elsődleges szempont a tartott állatok fajának, fajtájának és létszámának meghatározása. E tényezőktől függően a telepek mérete és elhelyezése között nagy eltérések lehetnek. Az állatok kora, az állattartás célja meghatározhatja az állatok helyigényét, de helyet kell biztosítanunk az állatok kiszolgálásához szükséges technológiai elemeknek is.

A tartástechnológia tervezése során meg kell határoznunk az állat elhelyezésének módját. Döntenünk kell az istálló típusáról, méretéről, a benne alkalmazott tartási módról. Állatfajonként eltérő lehet az a csoportlétszám, amelyik hatékony, de az állatok között nem idéz elő konfliktushelyzetet. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre a padozat milyenségét, az alom anyagát és technológiáját, valamint a közlekedési rendet illetően.

A tervezés fontos eleme az állatok gondozásának, etetésének és itatásának technológiai meghatározása, ennek módjának kialakítása.

Cégünk vállalja technológiai tervek, meglévő épületek felújítási terveit, komplett zöldmezős telepek engedélyes illetve kiviteli tervek elkészítését.

Vissza