https://www.traditionrolex.com/40
Stalltechnik-B Kft. - LED istállóvilágítás

LED istállóvilágítás

Tejhozam növelésére. Energiatakarékos LED-lámpákkal optimalizált világítástervvel.

A led világítással meghosszabbítjuk a természetes fénnyel rendelkező napi időszakot, aminek segítségével a Melatonin (alváshormon) termelését csökkentjük.

Ez hozzájárul a tehenek megfelelő aktivitásához és egészségéhez. Egy megfelelően megtervezett istállóvilágítás szimulálja a nappali fényviszonyokat így kihat a tehenek közérzetére.

Ez természetesen pozitívan befolyásolja a takarmányfelvételt, így közvetetten egy jobb tejhozamhoz vezet.

Az istállóvilágításnál nagyon fontos szerepet játszik a megvilágítás erőssége, a fény megfelelő elosztása és a világítási időszak hossza. A megfelelő világítási érték szarvasmarha istállóban: min 150 Lux.

A 16 órás fényprogram min 150 Lux fényerősséggel és a 8 órás sötétség tudományosan bizonyítottan a következő pozitív eredményeket okozzák:

 • 15%-kal nagyobb tejhozam
 • Hosszabb laktációs időszak
 • Kedvezőbb takarmányfelvétel
 • Kevésbé frusztrált viselkedés a teheneknél
 • termékenység növekedése

 

AGRILED pro 32 LED-lámpa kifejezetten tejelő szarvasmarha istállóba

12

Kifejezetten tejelő szarvasmarha istállóba kifejlesztett második generációs LED lámpa dupla hatékonysággal a hasonló lámpákkal szemben.

A lámpatestek a por, ammónia és a páratartalom ellen védve vannak, az éjszakai világítás a tehenek számára alig észrevehető vörös fénnyel van megoldva.

Az új kialakítású lámpák 60%-kal kevesebb energiát használnak, mint hagyományos lámpák.

A nappali és éjszakai mód kapcsolható hagyományos módon, manuálisan is, időrelén keresztül is és BUS kábeleken keresztül is. 

Az integrált BUS rendszernek köszönhetően Agriled pro 32 vezérléssel együtt a lámpák külön-külön és együtt is vezérelhetők, erősségük állítható. Ez lehetővé teszi külön kábelezés nélkül, hogy egyidejűleg pl. az elletőbokszok feletti fényforrást bekapcsolva hagyja, míg az istálló többi részén lekapcsolja a világítást

Technikai adatok:

 • 32.500 Lumen fényáram (megfelel 130 Lumen / Watt)
 • Teljesítmény 250 Watt
 • Integrált vörös éjszakai világítás
 • Fokozatmentesen állítható fényerősség
 • Élettartam:60.000 óra (kb. 30 év)
 • 5 év garancia a lámpatestekre

 

AGRILED pro 32 érintőképernyős vezérléssel

3

A világítás vezérlés kényelmes, érintőképernyős vezérlőegységgel történik, 30 lámpa köthető a rendszerre.

A lámpákat 10 program egyike is tudja vezérelni és vezérelhetők manuálisan is.

A lámpák mellé fényszenzort is kapunk, aminek segítségével további energiát spórolhatunk meg, ha a természetes világosság segítségünkre van. Ha természetesen rendelkezésünkre áll a kívánt fénymennyiség, ezt a szenzor érzékeli és automatikusan vezérli a lámpákat.

Az integrált BUS rendszernek köszönhetően a lámpák külön-külön és együtt is vezérelhetők, erősségük állítható. Ez lehetővé teszi külön kábelezés nélkül, hogy egyidejűleg pl. az elletőbokszok feletti fényforrást bekapcsolva hagyja, míg az istálló többi részén lekapcsolja a világítást

A vezérlővel komplexebb beállítások is elvégezhetőek.

 
 
https://www.traditionrolex.com/40