A sertéstenyésztés világgazdasági jelentősége nagy, az egész világon tenyésztik és tartják. A levágott sertés szinte minden testrésze felhasználható, húsát, zsírját és belsőségeit fogyasztják, bőrét a bőripar hasznosítja, csontjaiból enyv készíthető, belső mirigyeit a gyógyszeripar hasznosítja. A sertéstenyésztés legfőbb célja az egész világon döntően a hústermelés növelése. A sertések értékmérő tulajdonságait a szaporaság, a hízékonyság, a vágóérték határozzák meg.

A termelékenység növelésében nagy szerepet játszik az alakalmazott sertéstartási technológia. Cégünk a sertéstartási technológiai rendszerek tervezésével és forgalmazásában nyújt segítséget.

  1. Vemhesítő, kocaszállás, fiaztató
  2. Malacnevelő   
  3. Hizlalda
  4. Szellőzéstechnika
  5. Etetés, itatás
  6. Tartozékok

Jól kialakított rendszereinkben könnyen elvégezhetőek az állománygyarapításhoz szükséges műveletek, mint pl.: az inszemináció, az ultrahangos vemhességvizsgálat. A fiaztató kutricák állíthatók hosszban, magasságban, gyorsan nyíló, funkcióbiztos zárral vannak ellátva.

A malacnevelőben fontos a kiegyensúlyozott, jól szabályzott etetés. Önetetőink segítségével biztosítható az egyenletes táplálékelosztás minimális takarmányvesztés mellett.

A különböző súlyú hízóknak többféle automatikus etetőrendszerünk teszi lehetővé a kiszámítható, higiéniai normáknak tökéletesen megfelelő táplálékbevitelt, ezáltal a tökéletes súlygyarapodást.

Korszerű szellőzéstechnológiai megoldásainkkal, mint például a kavicságyas alsó légcsatorna, elkerülhető a túlzott hőmérsékletingadozás, illetve minimálisra csökkenthető. Rendszerünk nyáron hűti, télen előmelegíti az istállóba beáramló levegőt.

Száraz és folyékony etetésre kialakított, számítógép által vezérelt önetető rendszereink megkönnyítik, racionalizálják és automatizálják az etetést.

A tartozékaink egyik fontos eleme a malacok túró ösztönét levezető bot és golyó. Hosszú élettartamú, élelmiszer azonos műanyagból készülnek, melyek könnyen tisztíthatóak. Mivel a golyók két részből állnak, akár utólag, már meglévő karámcsövekre is gyorsan felszerelhetőek.

Kérdés esetén keresse Kollégáinkat, akik segítenek, és szakértői tanácsokkal látják el Önöket.

Vissza